DEEF

22 October 2012

Stockholm

Hej och hå, här kommer ett gäng fotografier från helgen. Jag och J gjorde ett efterlängtat Stockholmsbesök där det åts surströmming borta vid Skärgården, klappades på hundar, sovdes i skrivstugor mitt i skogen och firades födelsedag. Sen gicks det också på Tame Impala på lördagsnatten, efterfestades i stans mysigaste källare, kramades på Julia och missades första tåget hem.
(Den grammatiska korrektheten i den föregående texten är slående.)

På torsdagskvällen hoppade vi på tåget från Lund, och var framme vid sisådär elva-halv tolv. J's uttrycksfulla blick påminner oss rått om hur det är att ständigt vistas med någon som prompt ska dokumentera färden.
DSC_0006

Snart satt vi på en båt i en hamn, och Sara fanns i mina klor igen.
DSC_0023

Och som de havskatter vi är klättrade vi opp på däck
DSC_0045

S och J visar sin uppskattning och kameraförakt på det mest kreativa av sätt  DSC_0057 Men - så är vi framme. Gunnar hälsar välkommen: DSC_0155 Huset. Blir man inte förälskad så dra mig baklänges och kalla mig för Kröt, som någon sa en gång. DSC_0214 Två varelser väldigt nöjda med tillvaron DSC_0062 Och så började det vankas blomkålssoppa DSC_0065 *ah* DSC_0068 Och så skulle det ut och kissas. En blundande Lajka och en blundande Harry DSC_0141 Ljuva ö DSC_0101 Spår efter nattabanditer - grävling? DSC_0094 Fann ett skogsrå från någon målning av John Bauer DSC_0147 Ett skogsrå som sökte svamp DSC_0126 Klassiskt gos DSC_0084 Smältfaktor: 5000 DSC_0195 Dagen efter bjöds det på pannkaksfrukost med hemmagjord rönnbärssaft som vi drack tills det skvätte om det. ÅH DSC_0203 Och så gick allt så himla fort och det skulle sägas hejdå. DSC_0234 Och snart var vi hemma hos Matilda och Julia på Hornsgatan där vi åt det lyxigaste en student i slutet av månaden kan komma åt: lax med pommes, bernaisesås och exemplarisk sallad. Och så en skvätt White Russian att svälja ned det med. DSC_0265 Vi kom fram till att Julias lägenhet kan vara något av det bästa som finns DSC_0246 Och så försvann vi ut i Stockholmsnatten, och så var det med den saken. Nu sitter jag hemma i min soffa och tittar ut ur ett väldigt Lundensiskt fönster och betraktar en väldigt höstig höst, saknar Stockholm och känner seperationsångesten gro inom mig likt klockmalvan i hörnet gör. DSC_0260

Ta det lugnt och ha en juice

4 comments:

The definition of madness