11 August 2010

Kulturkalaset

Den tionde augusti 2010 begav jag mig, med propert sällskap, olga, till Göteborgs torg för att avnjuta pärlorna från kulturkalaset. Pärlor så som José Gonzáles, internationella matmarknader, danslystna gatumusiker och färgglatt godis.
PhotobucketVi hittade direkt den engelska försäljningshörnan och smakade alla möjliga olika sorters curder, marmelader och sylter. Det var himmelskt och vi kände plötsligt abstinensen efter gungstolar, en veranda, några hinkar med te och rostat bröd.
PhotobucketI samma hörna fanns det oförskämt mycket godis, vi visste knappt vart vi skulle ta vägen men insåg snart att den lilla promenaden runt just det här godisståndet fick oss att gå igenom 3 faser; Suktan, överväldigande och illamående(!). Detta genom att bara titta på härligheterna.

Photobucketfdzgdf
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Vi bestämde oss ganska snart för att istället köpa några hekton holländska bigarråer. Det smakade minst lika fint.
Photobucket
"Wiener Würstchen sind redundant, kommen und kaufen" ...eller något...
Photobucket
Med holländska bigarråer i magarna begav vi oss till avenyn för att förenas med resten av Göteborg. José Gonzáles var utom kvalitativ kamera-synhåll, så jag nöjde mig med att fotografera euforin. Tittar man noga på bilden ovan så kan man se en blond tjej som salongsberusat ger mig grisnäsan. Tack, främling.
Photobucket
Vid åttatiden sprang vi in i en gatukonsert med ett band kallat Obs!klassen, hade aldrig hört talat om dem förut men för stunden var det precis vad vi behövde. Dansa av oss, vilket vi problemfritt kunde göra tillsammans med dessa karlar.
PhotobucketEfter hänget myste vi runt lite, hittade café Dalí och där blev jag bjuden på vegetarisk lasagné och oliv-keso-baguette. Det var en väldigt fin kväll, och när vi till sist bestämde oss för att ta nattbussen till Stenungsund träffade vi på några bekanta på bussen, som Olga samtalade med när jag hade somnat på hennes axel.

2 comments:

  1. fudging fuuuuudge va mycket fudge. doeeer

    ReplyDelete
  2. men gumman, jag var ju också där :/

    ReplyDelete

The definition of madness