19 September 2010

Nature boy


DSC_0028
DSC_0059
DSC_0053
DSC_0069
DSC_0086DSC_0106
DSC_0024
Jag och Sunny tog min favoritpromenad. Den tar ungefär en timma att gå, men har man med kameran och en nyfiken hund så får man räkna med en halvtimma extra. Jag gillar särskilt den här stigen för den leder genom ett naturreservat som ligger rätt nära mitt hus. Och när man går därinne så är det alltid fuktigt och jorden är alltid uppluckrad och doftar starkt av mossa och träd. När man har kommit halvvägs hittar man en bänk placerad i en slags allé som jag vet kommer bli höstvacker. Man får känslan av att man befinner sig i en stor sal när man är därinne. Därinne bor vi

8 comments:

 1. Min far pekade på ett grönt hus precis när vi lämnat din uppfart och sa att det var han nära på att köpa för länge sedan och i så fall skulle vi nog bott där nog. Mycket lustig tanke.

  ReplyDelete
 2. åh, nu fick du mig att sakna skogen! Lund är bra på alla sätt utom detta: ingen fuktig jorddoftande blandskog att ströva genom disiga höstkvällar. Jag får nu nöja mig med den mer tuktade botaniska trädgården... Ack, någon slags hemlängtan.

  ReplyDelete
 3. Ah, men en skog måste du kunna få tag på någonstans - inte för långt borta -? Hemlängtan, skogslängtan, men Lund som är så vackert. Kullersten, cykelvänliga vägar, och allt det där.

  ReplyDelete
 4. Nja, inte i de här delarna av Skåne... Österlen har ju vackra lövskogar och så, men här finns det bara oändliga rapsfält och så några dungar. Men, ja, bortsett från skogslängtan så tänker jag inte klaga över mitt boende. Att traska kullerstensgatorna (och på vägen kika in i portarna till de nästan magiskt lummiga innergårdarna) till den mäktiga AF-borgen där man har möte med andra litteraturälskare i ett litet rum på tredje våningen med utsikt över hustaken och på hemvägen svänga förbi Clemenstorget omringat av Sveriges mest välbevarade jugendhus och köpa frukt av torghandlaren som ibland hälsar en på kinesiska, ibland på finska, och alltid säger att allting kostar tio gånger så mycket som det gör egentligen, fast med en finurlig glimt i ögat. I löv Lund, egentligen.

  ReplyDelete
 5. Ja, det lät som en enda lång kärleksförklaring det där. De få gånger jag varit i Lund har jag föredragit att spendera besökstiden med att promenera. Senast jag var där vandrade jag gatorna runt en hel dag. Hade med mig en god bok och massäck minns jag. Lundtrottade och fick tala med engelska studenter, det gjorde min dag. Och nu ska jag dit i helgen faktiskt. Besöka filmfestivalen (jag hade inte råd till Jönköpings) och kulturnatten. Jag ser mycket fram emot det!

  ReplyDelete
 6. fin låt!
  musiktips: kurt elling gör den jättebra!

  ReplyDelete
 7. Åh - då kanske vi ses. Vilka filmer har du tänkt se? Jag ska gå på The Wild Hunt imorgon fredag tänkte jag.

  ReplyDelete
 8. 1. din blogg är fin
  2. bilderna är fina
  3. ditt hår är helt magiskt, GAH

  ReplyDelete

The definition of madness