01 September 2011

Smyg in under kappan på mig, första September

PhotobucketPhotobucketPhotobucket Photobucket Och så blir gräset svalare under foten.

Utkast; 5:e juli
 Jag såg kylan gömma sig utanför  fönsterkarmen vid vårdcentralen, vilken jag frigjort från spindelvävar och diverse hoptorkade insekter. "Kras". Det låter "kras" när min plasttofflor råkar krossa en av de fjärilar vars öde mötts av en fönsterruta och en gatulykta. Jag såg en gråsugga kämpa sig från ett hål i väggen till okänd destination, plockade upp den  med hjälp av min svabb, och lade den hänsynslöst bland flirtkulorna vid roten av en plastväxt. Där var det i alla fall grönt, tänkte jag, som inte tordes plocka upp den med nyporna och placera den ute i den riktiga grönskan. Oerhört traumatiserande var det när jag dagen efter hittade den igen, gråsuggan, ännu krypandes och krälandes bland de bruna flirtkulorna (vilka jag tror ska föreställa jord) Jag råkade vattna en plastväxt häromdagen.

Sedan flöt de tidiga morgnarna bort från mitt medvetande, och vi sov för två, så länge som vi sov. Hade man fäst något i änden av en tråd och dragit den genom min kropp så hade man inte nappat någonting, men nu har jag lärt mig att jag bor i Råkornas stad, för de är de verkliga härskarna av den här staden. I och ovanför deras kolonier av löv och kvistar, högt upp i trädkronorna, håller de ständigt vakande ögon och fjädrar över mig när jag försöker orientera mig fram via cykel. Det är om kvällarna jag känner att min sittmuskulatur fungerar som den ska. Prima.

5 comments:

 1. Ja, verkligen råkornas stad. Universitetsbiblioteks-parken är deras rike, vi studenter bara inbillar oss att det är vårt.

  Och du, du får komma på fika någon dag! Något säger mig att du skulle trivas i vår lägenhet. Den innehåller så mycket växter, böcker och katter att människorna knappt får plats.

  ReplyDelete
 2. Jag tycker ju hemskt mycket om fika. Minst lika mycket gillar jag bra böcker och katter. Det råder brist på katt i det här huset, så jag lånade grannens, och klappade lite på den tills vidare. Bara sänd mig ett litet sms (0733999493) när som helst du kan, jag kommer visserligen åka till Jönköping i helgen och hämta lite grejer och göra det obligatoriska (...) besöket på Bongo, men efter det så ses jag gärna längre än vad vi gjorde idag! (Fastän det var lite festligt)

  ReplyDelete
 3. Jag läste om meningen "Hade man fäst något i änden av en tråd och dragit den genom min kropp så hade man inte nappat någonting" nio gånger och rös varje gång. Det låter ju lite fånigt men det är sant, den smälte rakt igenom. Du är en mästarjonglör du, om orden var bollar. Om jag hade en cirkus skulle jag kidnappa dig och aldrig släppa dig. (Hoppas du och Lund kommer bra överens, Jönköping har viskat i mitt öra att det saknar dig men säg inte att det var jag som sa det.)

  ReplyDelete
 4. har saknat dina teckningar och osmigighet, glad to have u back mate <3

  gnägg

  ReplyDelete
 5. OCH DIN OSMIDIHGET ska det stå, jag är inte full, ba lejte tlött

  ReplyDelete

The definition of madness