DEEF

28 August 2012

istället för bloggkvalitét: lista

1. Var är din mobiltelefon?
Inte i toalettstolen som i fredags, nu har jag en ny för två hundralappar som för det mesta brukar ligga mellan soffkuddarna.

2. Var är din andra hälft?
Beror kanske på hur man räknar - under/över höften?

3. Ditt hår?
Kraffsigt, rött och obalanserat. Precis som jag är van vid.

DSC_0021-4

4. Ditt humör?
Trött i ögonen och lite fuktig i håret pga det har regnat konstant hela dagen

5. Din dagsplan?
Snarare kvällsplan - jag ska väl klippa något avsnitt av Alfons Åberg, läsa lite och somna.

6. Det bästa du vet?
Att kika in i brevinkastet och se något som ser tjockt och handskrivet ut därinne, när katter kommer springandes mot en (hände senast idag, jag hörde något som lät som katt-tjatter, och när jag vänder mig om kommer en, för mig, helt okänd kattunge springandes i full gallopp mot mig i regnet), regnljud på fönsterrutan om natten, alkohol, att vakna upp och mötas av en tystnad som bara ett nyfallet snötäcke kan åstadkomma, näsor mot nackar, mammas kramar som har den bästa doften i världen, Tjörn, urskogar, häst-frustningar, krokiga ekar, pianohänder.

Photobucket

7. Din dröm i natt?
Jag var någon slags spökjägare - och en gammal dam ringde mig och ville att jag skulle ta en titt i hennes gigantiska och fullkomligt fantastiska gamla spökslott, där det förstås kryllade av spöken som jag bara behövde behandla med min retoriska förmåga för att de skulle försvinna.

8. Ditt livsmål?
Att inte låta tanken av att jag slösar min tid konstant jaga mig.

9. Rummet du är i?
Mitt lilla mattbetäckta studentrum

Photobucket

10. Din hobby?
Skriva, fota, rita, läsa, titta på film.

11. Din skräck?
Att bli ensam och endast känna likgiltighet. Eller att vara "okej lycklig", som Ajvide så väl beskriver känslan. (kreativt svar)

12. Var vill du vara om sex år?
Påväg.

Photobucket

13. Var var du igår kväll?
Igår kväll satt jag inne på Lunds vackraste biosalong med Jonathan bredvid mig och tittade, ytterst skeptiskt, på Snabba Cash 2, som Jonathan tvingat med mig på, och som jag sedan var tvungen att erkänna som riktigt jävla bra.

14. Vad är du inte?
Med min kära katt.


15. En sak du önskar dig?
Just nu Olga, så att jag kan krama om henne innan hon flyttar till Portugal.


Photobucket


6. Var växte du upp?
I ett stort hus vid en stor trädgård med fruktträd och bärbuskar och bokträd i Habos utkanter. Med tre äldre syskon, en hund, en katt och ett knippe föräldrar. Saknar det huset som satan.

17. Det senaste du gjorde?
Klickade på tangenterna på mitt tangentbord *lol*

18. Dina kläder?
En svart långklänning med ett hål vid bröstfickan pga råkade fimpa där av misstag.

Photobucket

19. Din tv?
Har ingen

20. Ditt/dina husdjur?
Mina ömma föräldrar har en Labrador som heter Sunny (...) och en gammal, gammal, gammal bondkatt vi kallar för Melissa. Sen har mina systrar en valp var - en Rottweilervalp och en Broholmervalp. Lajka och Albus. (Notera att det var jag som kom på namnet till Albus)

21. Din dator?
En macbook pro.

Photobucket

22. Din bästa ägodel?
Det första som dök upp i skallen var min teddybjörn McGywer som jag fick när jag fyllde ett år. Känns sådär tryggt för den mentala hälsan.

23. Saknar någon?
Ja, ett par bra ena.

24. Din bil?
Har inte några planer på att ta körkort på ett bra tag. Aldrig känt behovet av det, och tills jag gör det så passar jag ju bäst utan bil.

Photobucket

25. Något du inte har på dig?
Päls

26. Favoritaffär? Beyond Retro *åh vilket innovativt och oväntat svar*

27. Din sommar?
Flängig. Har bott lite här och var på olika golv i olika hus. Fast jag har liksom haft det ganska bra för det mesta; paddlat med min kära mor på havet, åkt atmosfear (!!) för att jag lovades gratis lunch av en vän efteråt om jag gjorde det, piercat mig på impuls som om jag gjorde min femtonårsrevolt ett par år för sent, druckit ohälsosamma mängder alkohol på festival och hånglat precis lagom mycket. Sett soluppgången precis lagom många gånger, och badat lite för få gånger.

Photobucket

28. Älskar någon?
Ohja.

29. Favoritfärg?
Åskblå kanske.

30. När skrattade du senast?
Idag här någonstans

Photobucket

31. När grät du senast?
I söndags.

06 August 2012

och nu åker jag till  havet och rehabiliterar mig ett slag

hemvändarna

I Fredags var det hemvändardagen D. Och jag må ha, ungefär inga bilder alls, från fredagsvimlandet, men lördagen tillbringade vi precis hela eftermiddagen i Idas Park och bara bakishängde, åt oavbrutet och lyssnade på musik. Och jag tog igen för gammal ost - dokumentärt sett.

Såhär pigg och glad var Julia efter att vi suttit uppe till klockan halv fem på hennes balkong och verbalt dissekerat varandras liv, typ. Sånt' man ska ägna sig åt helt enkelt.
maker gif

Torpa var ovanligt fint den här dagen
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

>
Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket

02 August 2012

Undsättning och huset

Så - jag kom hem igen. Photobucket Till ett knappt ett år gammalt hus jag inte hittar i utantill när det är mörkt, där jag inte känner igen knarret från trappan eller dunken från köksluckorna. Där smålandsgärdsgården ramar in den betydligt mindre trädgården fast där flygeln och hemmadoften finns. Photobucket Jag fuskade efter festivalen. Jag hoppade nästan över den obligatoriska och förgörande post-fesitvaltomheten som alltid annars brukar vara så kvick med att slå rot i mig, för, J satte sig på ett tåg och lagade underjordiskt god mat och tog hand om och pratade med och skrattade med och sov och gick på upptäcktsfärd och jag mådde oförtjänt bra för att precis ha kommit hem efter att ha levt i delirium och spenderat en vecka i mitt eget smuts och skam. Jag hann bli ängslig, dödstrött och nere på min höjd, och sen var jag det inte mer. Photobucket Vi tittade igenom hela första säsongen av Girls under loppet av en dag, för, alltså, på riktigt: "bara se den", hade alla sagt, och det gjorde vi. Bara se den. Photobucket Upptäcktsfärd Photobucket Skulle se om det gamla ödehuset stod öppet Photobucket Det gjorde det. Photobucket Första våningen. Photobucket Och man sitter där på trappavsatsen och blir frustrerad och önskar att man kunde ha bott där när det var som mest helt och stadigt med alla sina pigrum, alla under trappan-skrymslen, spisar och märkliga klädsträck. Photobucket Och upp till andra våningen Photobucket

En smula mindre stadigt, kanske. :ppPpp
  Photobucket

Ett helt fantastiskt riktigt äkta gammalt badkarsrum, inget Shabby Chic-trams här inte. Da real deal. (Och tanken på att Äntligen Hemma-Karin hade tagit sig om hårbullarna vid den här synen gör mig skev ända in i själen)
  PhotobucketProvisoriska vattenskadeförebyggnader när de är som bäst. Photobucket Vindsvåningen Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Hejdå huset Photobucket