26 June 2011

LondonTrots att jag för det mesta råkade glömma kameran på hostel-rummet, så verkar det som om några fotografier skulle kunna berätta om ungefär hur jag hade det i London, då allt jag egentligen vill berätta, och alla historier jag skulle kunna berätta om får vänta ett slag.

Kvällen innan vi flög iväg åkte vi till Tjörn för att sova på loftet i min familjs sommarstuga - luften var alldeles magisk och vi åkte igenom flera stråk av olika lager dimma . Vi tog vägen dit genom Trollhättan och förundrades över den vita luften. Det såg ut ungefär som om träden hade utgivit en kollektiv suck av lättnad efter att regnet som pågått så länge och smärtat deras blad under så lång tid äntligen hade slutat.

Photobucket


PhotobucketPhotobucket
Photobucket


Dagen efter var det alltså flyget från Torslanda som gällde
Photobucket
Därefter tog vi oss till Kensington; vårt hotell låg vid Baron's Court, och där andades vi ut efter att ha fått reda på att vi under halva veckan skulle få bo ihop med en kvinna från Thaiwan, vilket vi inte väntat oss. Men hon var världens finaste och gick hela tiden omkring i stora kläder med olika djur-tryck på. En återkommande favorit, noterade vi, var ett par leopardbyxor.
Photobucket
På onsdagen åkte vi till Bloomsbury där vi lyckades hitta ett av husen där Virginia Woolf hade bott i - men dessvärre hann vi inte vara där länge alls eftersom vi senare skulle iväg till Gordon's field och träffa min vän James. Innan vi for så passade vi på att äta lite traditionell Fish 'n' chips, likt ena rediga turister
Photobucket

Photobucket

Photobucket
Sedan tog vi tåget till Gordon's field, och var framme efter en sisådär fyrtio minuter. James hade lovat oss en slags skogs-picknick alldeles intill området han bor vid, och det var en fantastiskt vacker skog med mycket bokar.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Så efter ett tag slog vi oss ned på en äng och hade det så himla fint.
Photobucket

Photobucket
kreativiteten hos oss flödade, kanske inte minst hos James:
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Dagen efter for jag och Olga på Bright eyes-konserten vi så länge och otåligt väntat på. De spelade i Royal Albert Hall, alldeles strax intill Hyde park och spelningen var så fruktansvärt vacker och perfekt att jag inte vet riktigt vad jag ska säga. Set-listen såg ut som följande:

1. Firewall
2. Haile selassie
3. Take it easy (love nothing)
4. Four Winds
5.Bowl of oranges
6. Old soul song (for the new world order)
7. Shell games
8. Approximate sunlight
9.Arc of Time (time code)
10. Jejune stars
11. No one would riot for less
12.Cartoon blues
13. Lover i don't have to love
14.Poison Oak
15.Another travelin' song
16.The calendar hung itself
17. Ladder song
Encore:
18.Landlocked blues
19.Road to joy
20.One for you, one for me

Hade jag kunnat, så hade jag levt kvar i det där ögonblicket, då jag förstod att de skulle spela "bowl of oranges", ännu.Sista dagen, efter att vi varit på naturhistoriska och på the royal college of art examensutställning bestämde vi oss för att fira. Det var ju trots allt midsommar, och jag och Cornelia beställde varsin krabba innan vi far iväg till ett av Camden Town's svängigaste blues-krogar, där natten slutade med att vi fick hela krogen att dansa. En alldeles tokig och alldeles, alldeles underbar midsommarnatt.
Photobucket


Photobucket

Photobucket


2 comments:

  1. åh vill också till London, verkar alltid så fint

    ReplyDelete

The definition of madness