09 January 2012

huset

Nu tänkte jag göra något så brutalt som att sno en hel bunt riktigt snygga bilder av min vän funkis. Anledningen är den att hon och jag var på utflykt inuti ett ödehus som ligger i min hemby, och medan min kamera låg hemma och alldeles utsugen på batterier så agerade hon fotograf under vistelsen (och en jäkligt duktig sådan). Huset är en gammal villa som stått tom sedan ganska länge, exakt hur länge vet jag inte, men många gånger har jag promenerat förbi det och varje gång har jag velat våga mig in dit för att se om det finns någon chans att uppleva det hela från insidan, och för bara några dagar sedan berättade min kära mor för mig att de snart skulle riva det stackars vardagskråkslottet till hus för att istället bygga flerfamiljshus där. Inte särskilt romantiskt. Men när då min vän kom och besökte mig så bestämde vi oss för att nu var det dags att kliva in. Vi hade tur, och hittade en dörr som gick upp bara man tog i lite, och när vi väl var inne så ägnade vi ungefär hela vistelsen åt att "ååh:a" och "aah:a", så vackert som huset var, om man bortsåg från mögelfläckar och igenrasade tak och annat dylikt.
Det finns en del rum som inte fastnade på bild, rum man inte riktigt vågade sig in på grund av rasrsitk, rum med inbyggda bänkar i väggarna och vackert svarvade trappräcken som följde en majestätiskt trappa upp till en andra våning som såg ut att vara identisk det första planet, med gasspisar och gamla element bredvid. Den trappan på bilden hörde till köksingången, den ingången vi lyckades lura oss in genom, och den trappan vågade vi oss mycket försiktigt upp för.

3 comments:

  1. Åh! Vad modigt! Jättefint gjort, vilket fantastiskt intiativ. Underbäst

    ReplyDelete
  2. åh önskar det fanns ödehus här omkring!!!

    ReplyDelete
  3. Har faktiskt själv nyligen brutit mig in i en öde gammal skola som snart ska rivas... :P Mycket modiga är vi, lite som skattletare! :P Tack så jättemycket för din kommentar på min blogg! :D Jag blev jätteglad! Jag har inte skrivit på ett tag nu, förhoppningsvis blir det bättring på det snart. :) Ha det bra! :D

    ReplyDelete

The definition of madness